Specialistë nga SHBA-s do të marrin pjesë në projektin për ndërtimin e reaktorit studimor me neutrone të shpejta, njoftuan në “Rosatom”. Kompania po përgatit kontratën me kompaninë amerikane TerraPower. Bashkëpunimi në këtë fushë ka gjithashtu edhe me një kompani tjetër amerikane-Hyperion. Interes ndaj këtij projekti shfaqën edhe kompani nga Franca, Çekia dhe Korea a Jugut. Planifikohet që reaktori të ndërtohet deri në vitin 2020.