Ngushtica e re që do të quhet Kanali i Stambollit, do të shfaqet pranë brigjeve të Bosforit të kryeqytetin të Turqisë me 15 milionë banorë, njoftoi Kreu i qeverisë turke Tayyip Erdogan. Kanali do të ndërtohet në pjesën europiane të Stambollit dhe do të jetë një nga projektet më të mëdhenj të shekullit XXI. Realizimi i tij do të lejojë të ulë shumë ngarkesën e trafikut nëpër ngushticën e Bosforit.