0Ministrat e Jashtëm dhe të Mbojtjes të vendeve të NATO-s dhe Rusisë do të diskutojnë perspektivat e krijimit të sistemit të përbashkët të mbrojtjes antiraket në Evropë. Për këtë u deklaroi gazetarëve Kryetari i Këshillit të Federatës për mbrojtjen dhe sigurinë Viktor Ozerov. Ai kujtoi, se në samitin e fundit Rusi-NATO bashkëpunimi me Rusinë në sferën e mbrojtjen antiraket (MAR) u shpall si një nga hapat strategjikë për garantimin e bashkëveprimit dhe bashkëpunimit.