0Britania e Madhe, Franca, Gjermania dhe Portugalia do ti paraqesin Këshillit të Sigurimit të OKB-së rezolutën për Sirinë. Në këtë dokument përmbahet kërkesa për zhvillimin e hetimit të pavarur të fakteve të vrasjes së njerëzve gjatë kohës së demonstratave të opozitës. Autoritetet futën trupat ushtarake në qytetin e përfshirë nga trazirat Dera’a. Kryengritësit konfirmojnë se në përleshjet me forcat e sigurisë atje kanë gjetur vdekjen dhjetra veta.