Zëri i Rusisë Këto 10-15 vitet e fundit forcat e armatosura do të përdorin skemën e kombinuar të komplektimit me armatime: me kontratë dhe të thirrje. Për këtë deklaroi sot Presidenti i federatës Ruse Dimitri Medvediev gjatë takimit në Podmoskove me ushtarakët e 45 regjimenteve të destinacionit të posaçëm të forcave të desantit ajror. Siç vuri në dukje Presidenti, gjatë kësaj një pjesë të madhe të funksioneve duhet ti përmbushin pikërisht ushtarakët me kontratë, pasi të mësohen të gjithë ushtarët gjatë 1 vit shërbimi është e pamundur. “Është e domosdoshmetë bëhet gjithçka, që shlërbimi me kontratë të jetë më atraktues dhe prestigjioz”, theksoi Presidenti Dimitri Medvediev.