Zëri i Rusisë Udhëtarët rusë të kushteve ekstreme hynë në Librin e rekordeve të Rusisë dhe pretendojnë për hyrjen në Librin Guinness për përshkimin pa ndalesa të Oqeanit Atlantik me anije me vela. Siç tregoi në konferencën e vet për shtyp Anatoli Kulik, përgatitja për ekspeditën zgjati tre vjet. Ky udhëtim nëpërmjet Oqeanit Atlantik përbën rreth 6,5 mijë km nga Walvis Bay (Namibia) deri në Fortaleza  (Brazil). Ky udhëtim zgjati nga 25 shkurti deri në 28 mars.