Zëri i Rusisë Dimitri Medvediev do të zhvillojë mbledhjen e Këshillit të Sigurimit të Rusisë, kushtuar politikës shtetërore në sferën e sigurimit kombëtar. Në kabinetin e ministrave po përpunohet programi  për zhvillimin e industisë së aviacionit, sipas së cilës Rusia deri në vitin 2025 duhet të zërë 10 % të tregut civil botëror dhe gati 15 % të aviacionit. Problem i mprehtë mbetet siguria.