0Në Londër për herë të parë u dorëzua çmimi i Mikhail Gorbachev-it “Njeriu që ndryshoi botën”. Ceremonia solemne iu kushtua 80-vjetorit të ish Liderit sovjetik. Në nominacionin “Glasnost” (“Publiciteti”) me këtë çmimi u nderua themeluesi i CNN Ted Turner, në nominacionin “Acceleration” - shpikësi i llambës, e cila punon me ngrohje diellore, me çmim u nderua keniani Evans Vadongo, në nominacionin “Perestroika” - mbajtës i çmimit u bë krijuesi i Internetit Timothy Berners-Lee. Ceremoninë e dorëzimit të çmimeve e drejtuan yjet e Hollywood-it Kevin Spacey dhe Sharon Stone, ndërsa midis mysafirëve ishin njerëz të famshëm dhe politikanë të autoritetshëm botërorë.