0Njoftimet mbi rënien e rejtingut të vendeve problematike të Evropës kanë një efekt anësor me përmasa të gjera - ato godasin stabilitetin financiar në Evropë. Në një konkluzion të tillë arritën ekspertët e FMN. Sipas fjalëve të tyre, rënia e rejtingut të ekonomive të tilla relativisht të mëdha si Greqia dhe Portugalia ushtron ndikim negativ në të gjitha vendet pjesëmarrëse të zonës së euros.