Zëri i Rusisë Aviacioni i koalicionit ndërkombëtar kreu një fluturim mbi qytetin e braktisur nga kryengritësit Ras-Lanuf. Avionët francezë bombarduan qytetin e zënë nga nënrepartet besnike të Muammar Gaddafit. Kryengritësit libanë nën presionin e trupave qeveritare ishin të detyruar të largoheshin nga qyteti Sirt në pjesën qendrore të vendit 150 km drejt qytetit Ben-Xhauad, njofton  “Euronews” nga vendi i ngjarjes. Gjatë ditëve të kaluara avionët e koalicionit ushtarak ndërkombëtar bënë goditje mbi objektet në kryeqytetin liban Tripoli, Misurat dhe tre qytete të tjerë.