Zëri i Rusisë Kryengritësit libanë nën goditjet e trupave të Gaddafit me shpejtësi po braktisin qytetet Marsa-el-Brega dhe Ras-Lanuf dhe po tërhiqen në lindje drejt Bengazit. Trupat qeveritare përdorin tanke dhe altileri, duke mbjellë panik midis kryengritësve, të cilët të martën faktikisht mbetën pa ndihmë nga ajri nga ana e koalicionit perëndimor. Për herë të parë trupat e Gaddafit ngushtojnë unazën përrreth qytetit Mistrat në perëndim të Tripolit.