Zëri i Rusisë Presidenti i Federatës Ruse i vlerësoi mjaft lart veprimet e shërbimeve speciale ruse për likuidimin dhe ndalimin në Ingusheti (Kaukaz i Veriut) një grup të madh militantësh ilegalë. “Ilegalitetit banditesk iu dha një goditje e ndjeshme”, - tha ai në takimin e zhvilluar me Zv/drejtorin e Shërbimit Federal të Sigurimit Sergei Smirnov. Operacioni special u zhvillua nga bashkëpunëtorët e Shërbimit Federal të Sigurimit të Rusisë dhe Komitetit Hetimor në bashkëpunim të ngushtë me Ministrinë e Mbrojtjes dhe MPB. Si rezultat i goditjeve të forcave ushtarako-ajrore dhe operacionit tokësor pushoi së ekzistuari baza e militantëve guerilas, në të cilën përgatiteshin terroristë-kamikaze.