0Ekipi i udhëtarëve siberianë përfundoi me sukses lundrimin nëpër Oqeanin Atlantik me trimaran të fryrë me vela. 4 siberianë startuan më 25 shkurt nga Namibia, përshkuan 6 mijë kilometra dhe në mbrëmjen e 28 marsit mbërritën në pikën e finishit në portin brazilian Fortaleza. Udhëtarët ëndërrojnë të hyjnë në Librin ndërkombëtar të rekordeve Guinness dhe në Librin e rekordeve të Rusisë. Kushtet e vendosura për respektim janë: mosdalja në stere, bile as për tu furnizuar me ushqime dhe ujë të pijshëm, ndalimi i shfrytëzimit të motorit në mjetin e lundrimit dhe pranimit të ndihmës nga jashtë. Respektimin e këtyre kushteve e vëzhguan me anë të sistemit GPS.