0Krahina e Krasnodarit (pjesa jugore e Rusisë) shprehet e gatshme të presë për pushime 500 fëmijë nga Japonia, të cilët e pësuan keq nga tërmeti shkatërrimtar që tronditi këtë vend, deklaroi guvernatori i saj Aleksandër Tkaçov. Sipas fjalëve të tij, shtëpitë dhe kampet më të mira të pushimit në brigjet e Detit të Zi do të vihen në dispozicion të këtyre fëmijëve. Ata do të kalojnë atje kursin e rehabilitimit, do të kenë mundësi të merren me sport, të zhvillojnë ekskursione interesante. Një ndihmë po të tillë propozoi edhe qarku i Kemerovos (Siberi). Të dy rajonet e sipërpërmendur tashmë kanë pritur për rehabilitim fëmijët pas tërmetit të fuqishëm që vjet ra në Kinë.