0Forcat e koalicionit perëndimor dhanë goditje të reja nga ajri mbi objektet në perëndim të Tripolit. Për këtë njoftuan kanalet televizive arabe “Al Jazeera” dhe “Al Arabiya”, pa saktësuar gjatë kësaj se cilat objekte u bënë objektiva goditjesh. Ndërkohë Presidenti i SHBA Barack Obama në mesazhin e vet drejtuar bashkëqytetarëve ditën e hënë hodhi poshtë planet e rrëzimit me forcë të regjimit të Muammar Gaddafit në Libi, por njëkohësisht pranoi, se forcat e koalicionit arritën të ndalojnë avancimin e trupave të tij në drejtim të  kryengritësve. Rusia deklaroi, se ndërhyrja e Perëndimit në luftën civile në Libi ka dalë përtej kuadrit të rezolutës së Këshillit të Sigurimit të OKB-së.