0Anijet e Flotës Veriore të Rusisë do të vazhdojnë luftën kundër piratëve, deklaruan në komandën e Flotës. Përpara Flotës Veriore dhe flotave të tjera të Rusisë është shtuar detyra e realizimit të shoqërimit të anijeve ruse dhe atyre të huaja në zonat e rrezikshme të Oqeanit Indian. Vitin e kaluar këtë mision e realizuan me sukses të plotë anijet ruse “Admiral Levçenko” dhe “Admiral Çebanenko”.