Zëri i Rusisë Situata në elektrostacionin atomik “Fukushima-1” në Japoni është vështirësuar, njoftoi MPJ e Rusisë. Ajo u rekomandoi shtetasve rusë të refuzojnë nga udhëtimet për në Japoni. “Punët për rivendosjen e sistemit të kontrollit dhe ftohjes së elektrostacionit atomik janë pezulluar. Në ambientet 1, 2 dhe 3 të blloqeve energjetikë janë evidentuar grumbullime të ujrave me rrezatim të lartë radioaktiv. Përveç kësaj, është fiksuar rritje e përmbajtjes radionuclidit në ujrat detare në rajonin e “Fukushima-1”, thuhet në njoftimin e MPJ të Rusisë.