Zëri i Rusisë Njerëzimi duhet të nxjerrë mësim nga katastrofa në Japoni, deklaroi Presidenti i Rusisë Dimitri Medvedeiv në takimin me shpërtuesit e Ministrisë për Situatat e Jashtëzakonshme (MSJ), që punuan në zonën ku ra tërmeti dhe cunami në ishullin japonez Hosniu. Medvediev e konsideron të drejtë vendimin e marrë për atë, që të mos të ndërtohet elektrostacion atomik në Lindjen e Largët ruse, që ndodhet në zonë sizmike. Presidenti vlerësoi lartë punën e shpëtuesve rusë në Japoni dhe aviacionit vendas, që transportoi atje ngarkesa me ndihma humanitare dhe evakuuan shtetasit rusë.