Zëri i Rusisë Patriarku i Moskës dhe gjithë Rusisë Kirill u bëri thirrje besimtarëve orthodhoksë rusë për ndihmë aktive të banorëve të Japonisë, që përsuan dëmtime nga tërmeti shkatërrimtar dhe cunami. Gjatë javës së katërt të Kreshmës së Mëdhe në të gjithë tempujt e vendit do të zhvillohet aksioni i mbledhjes së donacioneve. Këto fonde do ti dorëzohen Kishës Autoktone Orthodhokse të Japonisë për rindërtimin e tempujve të shkatërruar në rajonin e katastrofës.