Zëri i Rusisë Rusia dhe BE së shpejti do të zhvillojnë bisedime për zhvillimin e energjisë atomike, njoftoi për gazetarët Kreu i Ministrisë së energjetikës Sergei Shmatko. Ai vuri në dukje, se pas avarisë që ndodhi në elektrostacionin japonez “Fukushima-1”, shkaktuar nga tërmeti shkatërrimtar, në disa vende rrezikohet të mbyllen programet në sferën e përdorimit të atomit paqësor. Në Gjermani është vendosur të pezullohet puna në reaktorët e vjetër. Në Rusi filloi kontrolli i përgjithshëm i elektrostacioneve atomikë. Moska propozoi të përpilohen kërkesa unike ndërkombëtare për sigurinë e stacionerve atomikë dhe të ndërpritet procesi i ndërtimit të tyre në rajone të rrezikshme sizmike.