Zëri i Rusisë Forcat ndërkombëtare të koalicionit lëshuan në Libi gjatë këtyre ditëve 16 raketa tomahawk mbi objektet ushtarake në Libi, njoftuan përfaqësuesit e komandës ushtarake të SHBA-s. Këtyre goditjeve iu nënshtruan pozicionet e altilerisë, njësitë e mekanizuara dhe pikat drejtuese të ushtrisë, që i qëndrojnë besnike Muammar Gaddafit. SHBA synojnë të vazhdojnë pjesëmarrjen e vet në operacion pas dorëzimit të monitorimit NATO-s, por roli i tyre do të jetë i kufizuar.