Zëri i Rusisë Sot përpara ndërtesës së parlamentit në qendër të Athinës Presidenti i Greqisë Karlos Papuljas erdhi në paradën ushtarake me rastin e festës kombëtare, Ditën e Pavarësisë. Para paradës me rastin e 190 vjetorit të revolucionit çlirimtar të viteve 1821-1829 Papuljas ishte i pranishëm në lutjen falënderuese në tempullin kryeqytetas të Shën Dionisit  dhe vendosi një kurorë me lule tek monumenti i Ushtarit të Panjohur afër parlamentit grek në kujtim të viktimave të kryengritjes kundër zgjedhës turke gati 400 vjeçare. Lufta çlirimtare u kurorëzua me sukses falë mbështetjes së Rusisë, Britanisë së Madhe dhe Francës.