0Rusia dhe SHBA po fillojnë negociatat për krijimin e ndërmarrjes së përbashkët për pasurimin e uraniumit. Siç deklaroi në Uashington Kreu i Korporatës Shtetërore ruse për Energjinë Atomike “Rosatom” Sergei Kuprijanov, kjo do të bëhet një ngjarje e shënuar për degën atomike të gjithë botës. Uzina do të ndërtohet në territorin e SHBA mbi bazë të teknologjive ruse, ndërsa lënda djegëse me pasurim të ulët që nga viti 2013 atje do të dërgohet nga Rusia. Kontrata u nënshkrua nga kompania ruse “Tehsnabekspo”, e cila ndodhet nën kontrollin e “Rosatom-it”, dhe korporata amerikane USEC.