0Në Bruksel po hapet samiti i Bashkimit Europian, temë kryesore e të cilit do të bëhen masat për forcimin e euros. Para këtij takimi liderët e vendeve të BE nuk arritën dot në një mendim unanim në lidhje me mënyrën e realizimit në jetë të vendimit të miratuar më parë mbi rritjen e vëllimit të fondit stabilizues europian nga 250 miliardë eurot aktuale deri në 440 miliardë. Këto mjete financiare destinohen për dhënien e ndihmës vendeve të eurozonës, që u ndodhën në gjendje kritike ekonomike. Pjesëmarrësit e samitit do të diskutojnë gjithashtu edhe situatën në Libi dhe masat e dhënies së ndihmës Japonisë, e cila u dëmtua mjaft rëndë nga tërmeti dhe cunami shkatërrimtar.