0Tek rusët, që ishin në Japoni, nuk është fiksuar nivel i lartë rrezatimi radioaktiv, njoftoi për gazetarët Ministrja e shëndetësisë Tatjana Golikova. Sipas fjalëve të saj, janë ekzaminuar më shumë se 1 mijë veta. Në elektrostacionin atomik “Fukushima-1” u fiksuan disa vende të ndotjes radioaktive pas rënies së tërmetit 9 ballësh më 11 mars. Kjo fatkeqësi natyrore i detyroi autoritetet vendase të evakuojnë njerëzit 20 km larg zonës rreth elektrostacionit. I gjithë transporti ajror, anijet, mallrat dhe pasagjerët, që kanë ardhur nga Japonia në Rusi, i nënshtrohen  kontrollit të detyrueshëm, siguroi Ministrja.