0Situata në Lindjen e Mesme dhe në Afrikën e Veriut u destabilizua nën ndikimin e teknologjive informatuive, deklaroi në Bishkek Zëvendës ministri i punëve të jashtme të Rusisë Grigori Karasin. Sipas fjalëve të tij, faktor i fuqishëm i destabilizimit po bëhet hapësira informative bashkëkohore, kur njerëzit nëpërmjet Internetit “infektohen nga bacili i manifestimeve në rrugë”. Në Lindjen e Mesme dhe në Afrikën e Veriut janë grumbulluar shumë probleme sociale, por pushteti nuk reagoi ndaj kësaj, u shpreh Karasin.