Në Oslo do të bëhet prezantimi i bazës së të dhënave dhe site-t të parë krigsgraver.no për kërkimin e emrave dhe vendin e prehjes së pengjeve ushtarakë sovjetikë, që vdiqën në kampet gjermane të përqëndrimit në territorin e okupuar nga Norvegjia gjatë Luftës së Dytë Botërore. Tek baza kërkimore e të dhënave do të kenë akses hetuesit, familjarët dhe të afërmit. Në kampet gjermane të përqëndrimit në territorin e Norvegjisë gjatë Luftës ndodheshin rreth 100 mijë pengje sovjetikkë Në atdhe u kthyen rreth 85 mijë veta. Në Norvegji u varrosën rreth 13 mijë pengje ushtarake sovjetikë, emrat e shumë prej tyre deri më sot nuk janë identifikuar.