0Kreu i MPJ të Rusisë Sergei Lavrov zhvilloi në Algjeri negociata me Presidentin e vendit Abdelaziz Bouteflika dhe i dorëzoi atij mesazhin e Dimitri Medvedievit. Rusia dhe Algjeria i përmbahen një pozite unike përkatësisht situatës në rajon dhe, në veçanti, në Libi. Ne dënojmë tentativat e përdorimit të forcës ushtarake kundër popullsisë paqësore, theksoi Lavrov. Sipas fjalëve të tij, Rusia dhe Algjeria dalin për sundimin e parimit të së drejtës ndërkombëtare gjatë zgjidhjes së çfarëdolloj konflikteve, ndër të tjera edhe principit të mosndërhyrjes në punët e brendshme të vendit dhe të drejtës së popujve për të përcaktuar në mënyrë të mëvetësishme fatin e vet.