0Shërbimi Federal i Migracionit (SHFM) i Rusisë është i gatshëm ti japë ndihmë maksimale në sigurimin me viza për punësim në Federatën Ruse qytetarëve të Japonisë që mbetën pa punë pas tërmetit shkatërrimtar, i cili tronditi vendin e  tyre. Siç njoftoi Përfaqësuesi i SHFM  Konstantin Polltoranin, për sistemimin me  punë të qytetarëve japonezë në rajonet e vendit mund të krijohen grupe të posaçme pune. Javën e kaluar Presidenti i Federatës Ruse deklaroi, se Rusia shprehet e gatshme të zgjidhë problemin e punësimit të japonezëve në territoret ruse, veçanërisht në rajonet pak të populluara të Siberisë dhe Lindjes së Largët.