0Rusia mori nga Egjipti garanci zyrtare sigurimi për turistët e vet dhe shpreson shumë se çështja që ka të bëjë me kthimin e tyre në pikat bregdetare egjiptiane të pushimit do të zgjidhet në një kohë të afërt, deklaroi në Kairo Kreu i MPJ të Federatës Ruse Sergei Lavrov. “Ne nisemi në logjikën e arsyetimeve tona nga fakti se situata në Egjipt po normalizohet. Përfaqësuesit e ambasadës sonë vizituan para pak kohësh Sharm el-Sheikh-un, Hurghada-n, dhe përshtypjet e tyre janë plotësisht pozitive”, - njoftoi Lavrov sipas përfundimeve të negociatave të zhvilluara me homologun e tij egjiptian Nabil el-Araby.