Rusia kërkon të garantohen kushte për evakuimin e shtetasve rusë nga Libia, deklaroi Kreu i MPJ Sergei Lavrov. “Ne na shqetëson informacioni mbi atë, se disa rajone të Tripolit iu nënshtruan goditjeve nga ajri. Në Tripoli punon ambasada, atje ka dhe shtetas të tjerë rusë. Ne ngulim këmbë për garantimin e të gjitha masave të domosdoshme për evakuimin e sigurt të tyre”; u shpreh Lavrov në konferencën e vet për shtyp në Kairo sipas përfundimeve të negociatave me Sekretarin e përgjithshëm të Ligës së Shteteve Arabe Amr Musa.