Rezoluta e Këshillit të Sigurimit (KS) të OKB-së për Libinë është e dëmshme dhe të kujton thirrjen për ecjen në kryqëzim, deklaroi Kryeministri i Federatës Ruse, duke biseduar me punëtorët e uzinës në Vladivostok (veri-lindje të Moskës). Gjatë kësaj Kryeministri bëri thirrje, që regjimi libanez nuk mund të krahasohet për nga parametrat e vet me kriteret e një vendi demokratik. “Ky është vend i vështirë, në bazë të të tij qëndrojnë marrëdhëniet midis fiseve. Por kjo, sigurisht, nuk do të thotë, se dikujt i lejohet të përzihet në konfliktet e brendshme, duke mbrojtur një nga palët”, u shpreh Putin. Lehtësia, me të cilën SHBA-s marrin vendimet për përdorimin e forcës në nivel ndërkombëtar, po krijon një tendencë të fortë, vuri në dukje Putin.