Kreu i Ministrisë së energjetikës i Rusisë Sergei Shmatko propozon të krijohet një standart unik ndërkombëtaar për sigurimin e elektrostacionëve atomikë dhe kontrollin e të gjithë blloqeve energjetikë në funksionim dhe ata që janë në ndërtim e sipër. Duke marrë fjalën në mbledhjen e komisionit ndërshtetëror ruso-slloven në Bratisllavë, Ministri i energjetikës i Federatës Ruse vuri në dukje, se në lidhje me ngjarjet në elektrostacionin japonez është rritur interesi për sigurimin e nergjisë atomike. Por me respektimin e normave të rrepta teknike dhe kontrollin e duhur të funksionimit elektrostacionët bashkëkohorë nuk janë më të rrezikshëm, se sa shfrytëzimi i burimeve të ndryshme të energjisë, deklaroi Shmatko.