Rusia shpreh shqetësimin e vet për përplasjet e armatosura në rajonin e Sektorit të Gazës. “Çfarëdo shfaqjesh terroriste, shkëmbim zjarri, që si rezultat përbën rrezik të drejtpërdrejtë për popullsinë paqësore, duhet të ndërpritet urgjentisht”, thuhet në deklaratën zyrtare të MPJ të Rusisë. Më 19 mars nga Sektori për në territorin e Izraelit u lëshuan rreth 50 predha mortajash, kurse Izraeli goditi rajone të ndryshme të Sektorit siç vunë në dukje në MPJ të Federatës Ruse, acarimi i situatës komplikton perspektivat e rifillimit të dialogut midis palestinezëve dhe izraelitëve.