Nga Moska për në Murmonsk me avion u dërguan 30 ton mallra, për eksploruesit e polit në stacionin arktik “Barneo”. Këto janë pajisje speciale, çadra, veshje, traktorë, pista për ulje, që janë të nevojshme për njerëzit në kushtet e Veriut të Skajshëm. Stacioni “Barneo” është qendër kryesore shkencore dhe turistike në Arktikë. Çdo vit kampi hapet në mars në pistën e akullt prej 100-150 km larg Polit të Veriut dhe përdoret si bazë fillestare për ekspedita dhe turistë, që nisen për në pikën më veriore të Tokës.