Gjermania mbështet sanksionet kundër Libisë dhe del për largimin e Gaddafit, deklaroi Kreu i MPJ të Gjermanisë Guido Westerwele në Bruksel, ku mbërriti në takimin e ministrave të punëve të jashtme të vendeve anëtare të BE. Ai theksoi, se Gjermania nuk do të marrë pjesë në operacionin ushtarak në Libi. Të drejtën e një hapi të tillë nga ana e Berlinit, sipas mendimit të tij, e konfirmon kritika e veprimeve të koalicionit perëndimor nga ana e vendeve arabe. Në vigjilje Liga e Shteteve Arabe doli kundër bombardimeve të territorit të Libisë, të cilat sollën në vdekjen e shtetasve civilë. Reagim negativ ndaj goditjeve masive shprehu gjithashtu Rusia, Kina dhe India.