Qarku Kemerovsk është gati për pritjen e fëmijëve për pushime nga Japonia, që u dëmtuan nga katastrofat natyrore. Me një propozim të tillë doli Guvernatori i këtij qarku Aman Tuleev, duke iu drejtua sot Ambasadorit të Japonisë në Rusi Masahar Kono. Sipas fjalëve të Tuleevit, fëmijët jo vetëm që mund të pushojnë në kampet më të mira të këtij qarku, por dhe të kalojnë një kurs kurimi. Qarku Kemerovsk ka përvojë në ndihmën e vendeve, të cilat dëmtohen nga tërmete. Në vitin 2008 këtu pushuan 100 fëmijë, që u dëmtuan gjatë tërmetit të rënë në provincën kineze Siçuanj.