Kryeministri i Rusisë Vladimir Putin shpreson, se vendi do të dalë në nivelin e GDP-së të parakrizës vitin tjetër. Pas kësaj “mund të flitet për atë, se ne e kapërcyem krizën. Aktualisht ndodhemi në procesin e daljes nga kriza”, u shpreh Putin në intervistën e vet dhënë për kanalet televizivë  “Rossia” dhe “Maja planeta”. Kryeministri vuri në dukje, se tendenca për rimëkëmbje ekonomike mbart karakter të qëndryeshëm.