Situata në Egjipt, Libi dhe në disa pika të tjera “të nxehta” të Lindjes së Mesme do të jenë në qendër të vëmendjes së negociatave të Kreut të MPJ të Rusisë Sergei Lavrov në Kairo. Në kryeqytetin egjiptian janë planifikuar takime të Lavrovit me udhëheqjen ushtarake të vendit, Kryeministrin e ri Isam Sharaf, Kreun e MPJ Nabil al-Arabi, si dhe me Sekretarin e Përgjithshëm të Ligës së Shteteve Arabe Amr Musa. Palët do të diskutojnë rolin e Rusisë në zgjidhjen e konflikteve, si dhe bashkëpunimin dypalësh ekonomiko-tregtar, në veçanti, sferën e turizmit. Pas Egjiptit Kreu i MPJ i Federatës Ruse do të shkojë në Algjeri.