0Autoritetet e Libisë u propozuan qeverive të Turqisë dhe Maltës për të realizuar monitorimin e procesit të respektimit të vendimit mbi armëpushimin në konfliktin me kryengritësit, njofton Agjencia e lajmeve Reuters me referim tek burimi në qeverinë libiane. Më parë Kreu i MPJ të Libisë Mussa Kussa deklaroi, se autoritetet vendosën të pezullojnë të gjitha veprimet luftarake kundër kryengritësve.