Presidenti i Jemenit Ali Abdullah Saleh shpalli mbi vendosjen në vend të regjimit të gjendjes së jashtëzakonshme. Deklarata e tij tingëlloi disa orë pas hapjes së zjarrit nga ana e ushtarakëve mbi pjesëmarrësit e demonstratës antiqeveritare në kryeqytetin e vendit Sana. Si rezultat i ndërhyrjes së ushtarakëve të armatosur gjetën vdekjen më tepër se 40 veta dhe rreth 200 të tjerë u plagosën. Në Jemen që nga fillimi i shkurtit po vazhdojnë aksionet antiqeveritare të protestave me kërkesën për dorëheqjen e Presidentit Ali Abdullah Saleh, i cili drejton vendin prej më tepër se 30 vjet.