0Trupat ruse nuk do të marrin pjesë në operacionin ushtarak kundër Libisë, njoftuan në Ministrinë e mbrojtjes të Federatës Ruse. Ndërkaq mbi synimin e pjesëmarrjes në operacionin ushtarak kundër forcave të Gaddafit shpalli Norvegjia dhe Danimarka. Italia dhe Spanja mund të venë në dispozicion bazat e veta ushtarake. Polonia ra dakort për realizimin e transportit dhe ndihmën logjike në operacionin kundër Gaddafit. Nga vendet arabe, Katari shpalli zyrtarisht mbi pjesëmarrjen e vet në dhënien e goditjeve ajrore mbi objektet ushtarakë në Libi.