0Autoritetet e Libisë shpallën armëpushim urgjent dhe premtuan respektimin e të drejtave të njeriut. Për këtë deklaroi Sekretari i Komitetit të përgjithshëm popullor për lidhjet me jashtë dhe bashkëpunimin ndërkombëtar gjatë konferencës së vet për shtyp në Tripoli, të cilën e transmetoi direkt kanali televiziv “Sky news”.