Libia mbylli hapësirën e vet ajrore për uljen e gjithë avionëve të huaj, njofton agjencia informative Reiter me referim tek organizata europiane për kontrollin e hapësirës ajrore Eurokontroll. Natën në të gdhirë e premtja Këshilli i Sigurimit i OKB-së miratoi rezolutën, në të cilën shpalli për krijimin e zonës së ndalim fluturimit dhe lejoi ndërmarrjen e operacionit ushtarak pa përdorim të trupave tokësorë. NATO mund të godasë me anë të aviacionit pozicionet ushtarake të Muammar Gaddafit këto orët e afërta.