Kryeministri i Federatës Ruse do të shkojë me një vizitë pune në Juzhno-Sahalinsk, ku do të zhvillojë një mbledhje mbi perspektivat e zhvillimit të energjisë atomike në Rusi në lidhje me krizën në Japoni. Planifikohet të analizohet situata e degës atomike ruse, do të diskutohen planet e ndërtimit të elektrostacioneve të rinj. Më parë Kreu i qeverisë në lidhje me avarinë e elektrostacionit atomik japonez “Fukusima-1” kërkoi të jenë në gjendje gatishmërie të gjitha forcat dhe mjetet civile të mbrojtjes në Lindjen e Largët. Aktualisht Putin synon të njihet personalisht me atë, se si qëndrojnë punët në rajonin rus më të afërt me Japoninë.