Agjencia Ndërkombëtare për Energjinë Atomike (ANEA) gjatë dy ditëve do të dërgojë në Japoni specialistë për ndërprerjen e rrezatimit radioaktiv në avarinë e elektrostacionit atomik “Fukusima-1”. Kreu i ANEA-s Jukia Amano në takimin në Tokio me Kryeministrin Naoto Kann kërkoi disponim të plotë të informacionit për situatën në elektrostacion, që është në prag të katastrofës. Tërmeti shkatërrues solli në disa shpërthime në stacion dhe çlirimin e rrezatimit radioaktiv. Specialistët mendojnë, se Tokio fsheh një pjesë të madhe të dhanash, që përbën vështirësi për vendet e tjera në mbrojtjen nga rrezatimi i mundshëm.