NATO është gati për goditje ajrore në Libi, njoftoi një birim diplomatik në aleancë. Sipas fjalëve të tij, vendimi për këtë do të aprovohet në mbledhjen e sotme të Këshillit të NATO-s në nivel ambasadorësh. Operacioni mund të fillojë në këto orët e afërta. Goditje të sakta në Libi do të bëjnë avionët e Forcave Ushtarako-Ajrore të SHBA-s, Britanisë së Madhe, Francës dhe Kanadasë. Natën e kaluar Këshilli i Sigurimit i OKB-së miratoi rezolutën, që parashikon mundësinë e operacionit ushtarak kundër regjimit të Gaddafit. Rusia abstenoi gjatë votimit, duke iu frikësuar asaj, se një masë e tillë sjell në intrevencion masiv në këtë vend dhe në rritjen e numrit të viktimave në radhët e popullsisë paqësore.