Rusia po ndërton një model të ri nëndetësje me motorrë të ciklit të mbyllur për veprime në rajone bregdetare, njoftoi Kryetari i shtabit të përgjithshëm të Forcave Ushtarako-Detare. Nëndetëse të tilla mund të qëndrojnë nën ujë disa javë pa dalë në sipërfaqe të ujit. Në të ardhmen ato do të zëvendësojnë nëndetëset ekzistuese diesel dhe dieselët elektrikë. Më 19 mars në Rusi do të kremtohet 105 vjetori që nga dita e krijimit të forcave ndëndetëse.