Siç njoftoi shërbimi për shtypo i qeverisë, “ndërmarrjet bujqësore dhe fermat, veçanërisht në rajonet, e dëmtuara nga thatësira e verës së vitit 2010, kanë kërkesa shtesë për burime materiale në zhvillimin e fushatës pranverore”. Në mbledhjen mbi këto çështje do të marrin pjesë edhe spikerit e kuvendeve legjislativë të një sërë subjektesh të Federatës Ruse, udhëheqja e komiteteve bujqësore të të dy Dhomave të Asamblesë Federale “Rosselhozbank” dhe “Rosagrolizing”.