Rusia është e shqetësuar në lidhje me atë, se krijimi i zonave të reja të ndalim fluturimit mbi Libi mund të sjellë në intervencion masiv ushtarak , si rezultat i të cilit do ta përsojë popullsia paqësore. Për këtë deklaroi Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë pranë OKB-së Vitali Çurkin, duke komentuar rezolutën e Këshillit të OKB-së për Libinë. Moska është e sigurt, se rruga më e shkurtër për rrregullimin e situatës në Libi është ndërprerja e luftimeve, por jo ndërhyrja ushtarake, deklaroi Çurkin. Rezolutën e re e mbështetën 10 nga 15 vende të Këshillit të Sigurimit. Rusia, Kina, Gjermania, India dhe Brazili abstenuan.